fredag 6 februari 2015

Varför ännu en kristen blogg?

Ja frågan som är titeln till denna bloggtext är relevant och skall avkrävas ett relevant svar. Det finns ju redan ett antal kristna bloggar i vårt land som har olika karaktäristiska profiler.
Jag menar inte att alla andra kristna bloggar är felaktiga,missvisande eller irrelevanta, jag menar att det finns ett behov att möta i vårt land kring existentiella frågor som berör alla människor, oavsett etnisk tillhörighet, religiös uppfattning, sekulärhumanistisk livsåskådning, ja till och med kyrkan själv, nationellt sett.
Detta behov är gigantiskt och tar sig uttryck i att endast några få procent (1) av Sveriges befolkning besöker en gudstjänst regelbundet på söndagarna. Den psykiska ohälsan når nya höjder (2) och så kallade ödesfrågor (3) i Sverige är satta i en kurs som styr från vad en gång i tiden var föredömligt i moraluppfattning och etik.
Så, med tanke på att Sverige som varit ett karaktäristiskt kristet land med kristen värdegrund och människosyn, nu räknas in i statistiken till ett av världens mest sekulariserade länder, så säger historien oss att ett avsteg från objektiva värden har fått ett kraftigt övertag.
DÄRFÖR behövs ännu en blogg som tar upp frågor, synsätt, och diskussion med sekulärhumanismens, postmodernismens och liberalteologins grunder som i sig själva saknar ett objektivt värde.
Så, bloggen du läser nu ska alltså uppfattas som en utmanare till gudsförnekelsen, liberalteologin och postmodernismen som på sina håll har borrat ner sina filosofier i människans tankar.
Välkommen att läsa, samtala och dela en blogg, som inte gör anspråk på att ha full uppenbarelse över allt, inte ger en uttömmande redovisning i allt, MEN en vilja upplysa läsaren om vad klassisk kristen tro betyder och erbjuder!
Ett axplock av ämnen jag kommer att behandla är följande:
Varför jag valde att bli kristen
Bibels tillkomst
Men bibeln hade rätt
Gudsbevis
Guds karaktär
Varför just kristen?
Vad sker när du dör?
Finns helvetet och vad innebär det?
Finns himlen och vad innebär den?
Filosofier kontra bibeln
Samt en rad andra ämnen som kommer brytas ner till lättbegripligt läsande för min läsekrets.
I nästa bloggtext får du läsa om "Bibelns tillkomst och trovärdighet" som visar hur och varför bibeln är en pålitlig urkund.

Väl mött!

Källor: 1. http://www.worldvaluessurvey.org/wvs.jsp
2.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/psykisk-ohalsa-fortsatter-oka_7919176.svd
3. Olika synsätt som angrips t.ex. äktenskapets grundsyn, familjens uppbyggnad, livets uppkomst och syfte, människovärdet ,bibelns trovärdighet, Guds existens och en rad andra fundamentala frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar